Kazdağları Sütüven Şelalesi

Sutuven hasan boguldu

Büyük kısmı Balıkesir topraklarında yer alan Kaz Dağları, bitki ve hayvan zenginliği, milli parkı ve eşsiz doğal güzellikleriyle büyülü bir doğal alandır. Dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip olan bölge, gezginlerin, seyahat severlerin ve macera arayanların yılın her günü buluşabildikleri, gezip doğal güzelliklerinden faydalandıkları ve doğa sporlarını deneyimledikleri bir coğrafya.

Kazdağları Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Kazdağları

Kaz Dağları, ülkemizin en önemli zenginliklerinden biridir. Antik dönemlerden bu yana pek çok efsaneye konu olan ve İda Dağı olarak da bilinen Kazdağları, “Tanrıların armağanı” olarak tasvir edilen tam bir doğa harikası. Şehrin korkunç havasından kurtulmak için yapabileceğiniz en iyi şey Kazdağları’na kaçmak.

Kazdağları Adatepe Köyü

Adatepe Köyü

Edremit Körfezi’ne bakan bir tepeye kurulmuş çok eski bir köy olan Adatepe, doğal sit alanı içerisinde yer aldığından ülkemizin en iyi korunmuş köylerinden biri, tabi ki en güzellerinden. Çanakkale’den gelirken Ayvacık’ı geçip, uçsuz bucaksız gibi görünen zeytin ağaçlarının arasında ulaştığınız Adatepe, güzel ve dingin.

Kazdağlarında Görülecek Yerler

kazdağlarında görülecek yerler

Balıkesir’in Edremit’in kuzey batı istikametine düşerken, Kazdağları’nda görülmesi gereken yerler o kadar çok ki, hakkıyla gezmek için en az 1 haftanızı ayırmak gerekiyor. Park sınırları içerisinde Pınarbaşı, Hasan Boğuldu ve Sutüven Şelalesi Kazdağları görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada.